ဖရဲသီးသည္ ေဆးဖက္ဝင္ ဓာတ္စာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။ ေႏြရာသီတြင္ စားသံုး
မွီဝဲလွ်င္ ေရငတ္ေျပေစ၏။ အပူရွပ္ျခင္း ေပ်ာက္၏။ ဆီးရႊင္ေစ၏။ ေႏြရာသီတြင္
ပူအိုက္လြန္း၍ ေခြ်းအထြက္မ်ားတတ္ရာ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း၌ ဆံုး႐ံႈးသြားေသာ
ေရဓာတ္ကို ဖရဲသီးက ေကာင္းစြာျဖည့္တင္းေပးႏိုင္၏။ သို႔ရာတြင္ ဖရဲသီးကို
ထမင္းစားၿပီးမွ စားသင့္သည္။
ထမင္းမစားမီစားလွ်င္ အစားပ်က္၏။ အစာမေၾက ျဖစ္တတ္ပါသည္။
ဖရဲသီးသည္ဘက္လိုက္တတ္ေသာ ဓာတ္စာျဖစ္ရာ အပူသမား စားလွ်င္ ပိုပူသြားႏိုင္သလို
အေအးသမားစားလွ်င္ ပိုမိုေအးသြားႏိုင္ေသာ သေဘာရွိ၍
ဆင္ဆင္ျခင္ျခင္စားသံုးမွီဝဲၾကရပါမည္။
ေကတီေအာင္သိန္း(ရန္ကုန္တကၠသိုလ္)

No comments:
Post a Comment
တစ္ခုခုေၿပာခဲ့ပါအုန္း