အရသာ မေကာင္း ေပမယ့္လည္း ပိန္ခ်င္ေသာ သူမ်ား အေနျဖင့္ သရက္သီး
စားတဲ့ အခါ အခြံပါစားေသာ နည္းသစ္တစ္ရပ္ကို အသံုးျပဳသင့္ပါ တယ္တဲ့။
ဩစေၾတးလ် သုေတသီ မ်ားေတြ႕ရွိခဲ့ၾကတာကေတာ့ သရက္သီး အခြံထဲမွာ ပါဝင္သည့္
ဓာတုပစၥည္း အခ်ိဳ႕သည္ အဆီကလာပ္စည္း ျဖစ္ ေပၚျခင္းကို ကာကြယ္တားဆီးႏိုင္တယ္
လို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ သရက္သီးအခြံထဲမွာပါတဲ့ ဓာတု ပစၥည္းမ်ားဟာ
ခႏၶာကိုယ္အတြင္း အဆီကလာပ္စည္းျဖစ္ေပၚေနေသာ လုပ္ငန္းစဥ္ျဖစ္သည့္
Adipogenesis ကို ႏွိမ္နင္းေပးတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
အပူပိုင္းသစ္သီးမ်ားထဲက တစ္မ်ိဳးျဖစ္ တဲ့ သရက္သီးမ်ားထဲမွာ
အမ်ိဳးမ်ိဳးကြဲ ျပားျခားနားေသာ အပင္ထြက္ ဓာတု ပစၥည္း Phytochemicals မ်ား
ေရာေႏွာ ပါဝင္လ်က္ရွိရာ အခ်ိဳ႕တြင္ ေဖာ္ျပပါ အာနိသင္မ်ား ပါဝင္လ်က္ရွိ
ပါတယ္။ သရက္သီးထဲမွာ အပင္ထြက္ ဓာတုပစၥည္းေတြ မ်ားျပားစြာ ပါဝင္ၿပီး
ဖြံ႕ၿဖိဳးဆဲေရာ၊ ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီး ႏိုင္ငံမ်ားမွာပါ
ေရပန္းစားတဲ့အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
သရက္သီးအခြံစားျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးတစ္ခုက ေတာ့
အဆီကလာပ္စည္းမ်ားျဖစ္ေပၚ အဆီကလာပ္စည္းမ်ားက ပို၍ႀကီးလာ ၿပီး အဲဒီလို
ကလာပ္စည္းမ်ိဳးဟာ အမ်ိဳးအစား(၂)ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ ေရာဂါ(၂)
ျဖစ္ေစႏိုင္တယ္လို႔ဆိုပါ တယ္။ ဓာတ္ခြဲခန္းအတြင္း စမ္းသပ္ ခ်က္မ်ားအရ
အဝလြန္ျခင္းကို ကူညီ ႏိုင္လိမ့္မယ္လို႔ဆိုပါတယ္။

No comments:
Post a Comment
တစ္ခုခုေၿပာခဲ့ပါအုန္း