အသက္ ၂၀ မွ အသက္ ၈၅ ႏွစ္ အရြယ္ လူေပါင္း ၁၀ဝ၀ ေက်ာ္ ပါဝင္တဲ့
ေလ့လာမႈအသစ္အရ ပံုမွန္ေခ်ာကလက္ စားသူေတြဟာ တစ္ခါတစ္ရံမွ ေခ်ာက
လက္စားသူေတြထက္ ပိုမို ပိန္ပါးေၾကာင္း ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။ ေလ့လာမႈမွာ
ပါဝင္တဲ့ ေခ်ာကလက္ပံုမွန္စားသူေတြဟာ တစ္ခါ တစ္ရံမွ စားသူေတြထက္ ကယ္လိုရီ
လည္း ေလွ်ာ့မစားတဲ့အျပင္ ေလ့က်င့္ ခန္းလည္း ပိုမလုပ္ဘူးလို႔ သိရပါတယ္။
ေခ်ာကလက္မွာပါဝင္တဲ့ ကဖင္းဓာတ္ ဟာ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈကို ျမန္ေစတာ
ေၾကာင့္လို႔ သုေတသီေတြက မွတ္ခ်က္ခ် ပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
Ref: Good Health
အမည္းေရာင္ ေခ်ာကလက္
ေလ့လာမႈမ်ားစြာအရ ေခ်ာကလက္ကို မေကာင္းတဲ့ စိတ္ခံစားမႈ
ေျပာင္းလဲပစ္ႏိုင္စြမ္းရွိတဲ့ အစာလို႔ ဆိုပါတယ္။ ေခ်ာကလက္ဟာ
အန္ေဒၚဖင္ဆိုတဲ့ စိတ္ခံစားမႈေကာင္းေစတဲ့ ေဟာ္မုန္း အထြက္တိုးေစတာေၾကာင့္
စိတ္ၾကည္ႏူးမႈကို ရရွိေစတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ကိုကိုးမႈန္႔နဲ႔ အနက္ေရာင္
ေခ်ာကလက္မွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဖေလဗေနာ သိသိသာသာ ပါဝင္တာေၾကာင့္
ဦးေႏွာက္ထဲမွာ ေသြးစီးဆင္းမႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

No comments:
Post a Comment
တစ္ခုခုေၿပာခဲ့ပါအုန္း